Холодець – це улюблена страва багатьох українців. Але що робити, якщо під час приготування бульйон став каламутним та не дуже апетитним? Виправити проблему можна двома простими способами.
![Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію Що робити, якщо холодець помутнішав: прості способи виправити ситуацію - today.ua](https://today.ua/wp-content/uploads/2023/12/xolodec-iz-kuricy-s-jelatinom_1616259783_18_max-768x576.jpg)
Існує два дієві методи зробити бульйон для холодцю прозорішим, якщо він у процесі варіння став каламутним. Ми розповімо про них.
Як освітлити бульйон для холодцю?
Яєчні білки та лимонний сік
Поставте бульйон на вогонь і доведіть до кипіння. Після цього процідіть через марлю та влийте трохи лимонного соку. Відставте бульйон на дві години, а потім додайте до нього два збиті вінчиком яєчні білки, змішані з холодною водою.
Популярні зараз
Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною
Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям
Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах
Бухгалтерська помилка: Пентагон знайшов додаткові 2 млрд доларів для України
Поставте каструлю на плиту і доведіть бульйон до кипіння на повільному вогні, не накриваючи посуд кришкою. Зніміть пінку, що утворилася, і яєчні білки, що згорнулися.
Морква та яєчні білки
Якщо під час варіння бульйон став каламутним, треба дістати з нього м'ясо. У невелику миску натерти одну моркву середнього розміру і додати до неї два збиті до однорідності яєчні білки.
Влийте отриману масу в киплячий бульйон і проваріть на середньому вогні, не накриваючи кришкою каструлю, 5-7 хвилин. Після цього процідіть бульйон через сито чи марлю.
У деяких випадках ця процедура може не допомогти з першого разу, тому її можна повторити.
А раніше ми писали про те, як легко очистити гарбуз.