Today.ua

Прозорий холодець із курячих лапок: бюджетний рецепт улюбленої страви

Холодець – це улюблена страва багатьох українців. Зазвичай його готують на свинині та яловичині, яка, на жаль, зараз доступна не всім. Але є більш бюджетний варіант - смачний і наваристий холодець з курячих лапок.

Ми розповімо, як приготувати прозорий і смачний холодець із курячих лапок та гомілок.

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Курячі гомілки та лапки потрібно покласти у велику каструлю та залити водою.
  2. Залишіть відмокати на одну годину.
  3. Після цього потрібно видалити пазурі та плівку з лапок і перекласти їх разом із гомілками в чисту каструлю.
  4. Залийте воду та поставте на вогонь.
  5. Коли вода закипить, посоліть її та зробіть вогонь на мінімум.
  6. Цибулю та моркву потрібно очистити та додати в бульйон.
  7. Покладіть у нього також перець горошком та лавровий лист.
  8. Варіть холодець щонайменше 3 годин.
  9. Візьміть марлю і складіть її у кілька разів.
  10. Покладіть її в друшляк і процідіть бульйон.
  11. Часник потрібно очистити, пропустити через спеціальний прес і додати до холодцю.
  12. З гомілок і ніжок зніміть м'ясо і розкладіть його по тарілках.
  13. Залийте бульйоном, що вийшов, прикрасьте гілочками кропу або петрушки і поставте остигати.
  14. Коли холодець застигне, його можна ставити на стіл.

Смачного!

А раніше ми ділилися порадами про те, як зробити холодець прозорим, якщо бульйон помутнішав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ