Ніжні всередині та хрумкі зовні картопляні деруни – це чудова страва, яка користується популярністю у мешканців багатьох країн. Вони відмінно підходять як для сніданку, так і для їжі в інший час доби. Але що додати до тіста, щоб деруни не розвалювалися під час смаження?
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Щоб цього не сталося, в картопляне тісто необхідно додати один секретний інгредієнт. Про нього ми й розповімо.
Рецепт смачних і ніжних дерунів
Інгредієнти:
- Картопля – 300 грамів
- Яйце – 1 штука
- Сіль та мелений перець – на смак
- Рослинна олія – 20 столові ложки
- Секретний інгредієнт: крохмаль – 2 столові ложки
Приготування:
- Картоплю промийте і зваріть прямо в шкірці, так з неї не вийде крохмаль, який не дозволяє дерунам розвалюватися під час смаження.
- Після цього картоплю потрібно остудити, очистити та натерти на тертці.
- Щоб картопля не потемніла, до неї можна додати трохи дрібно порізаної цибулі і ретельно перемішати.
- У натерту картоплю всипте крохмаль і добре перемішайте.
- Далі в картопляну масу слід додати яйце, сіль та перець.
- Добре розмішайте тісто для дерунів.
- На сковороді нагрійте олію і викладайте по одній столовій ложці картопляного тіста.
- Обсмажуйте деруни з двох боків до гарного рум'яного кольору.
- Подавайте їх у гарячому вигляді зі свіжою сметаною.
Смачного!
А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який потрібно додати до млинців, щоб вони не прилипали до сковороди.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal