Ліниві голубці - це смачна і ситна страва, яку можна приготувати на обід для сім'ї або подати гостям за святковим столом. Пропонуємо рецепт улюбленого частування, запеченого у духовці з томатно-сметанним соусом.
Ліниві голубці - рецепт у духовці
Інгредієнти:
- Капуста – 200 грамів
- Рис – 100 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Фарш – 400 грамів
- Яйце – 1 штука
- Рослинна олія – 50 грамів
- Сіль - на смак
- Чорний перець – на смак
- Томатна паста – 50 грамів
- Сметана – 160 грамів
- Лавровий лист – 1 штука
- Вода – 200 мілілітрів
- Зелень – для подачі
Приготування:
- Спочатку потрібно відварити рис та остудити його.
- Потім нашаткувати капусту, залити окропом і залишити на 10 хвилин пропаритися.
- У цей час потрібно очистити цибулю та моркву та подрібнити їх.
- На сковороді нагрійте олію і обсмажте цибулю та моркву 3-5 хвилин.
- Злийте воду з капусти і додайте фарш, рис і засмажку.
- Перемішайте та вбийте яйце.
- Посоліть і поперчіть і ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
- В окремій мисці потрібно з'єднати томатну пасту та сметану, додати окріп, лавровий лист та мелений перець.
- Намочіть руки і формуйте з маси, що вийшла, голубці, викладаючи їх у форму для запікання.
- Залийте соусом і поставте в нагріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
- Готову страву можна подавати на стіл у формі, прикрасивши зеленню.
Смачного!
Пропонуємо й інший рецепт лінивих голубців із секретним інгредієнтом, який робить смак страви незабутнім.