Today.ua

Рецепт лінивих голубців у томатно-сметанному соусі, які приємно здивують родину та гостей

Ліниві голубці - це смачна і ситна страва, яку можна приготувати на обід для сім'ї або подати гостям за святковим столом. Пропонуємо рецепт улюбленого частування, запеченого у духовці з томатно-сметанним соусом.

Ліниві голубці - рецепт у духовці

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Спочатку потрібно відварити рис та остудити його.
  2. Потім нашаткувати капусту, залити окропом і залишити на 10 хвилин пропаритися.
  3. У цей час потрібно очистити цибулю та моркву та подрібнити їх.
  4. На сковороді нагрійте олію і обсмажте цибулю та моркву 3-5 хвилин.
  5. Злийте воду з капусти і додайте фарш, рис і засмажку.
  6. Перемішайте та вбийте яйце.
  7. Посоліть і поперчіть і ще раз ретельно перемішайте інгредієнти.
  8. В окремій мисці потрібно з'єднати томатну пасту та сметану, додати окріп, лавровий лист та мелений перець.
  9. Намочіть руки і формуйте з маси, що вийшла, голубці, викладаючи їх у форму для запікання.
  10. Залийте соусом і поставте в нагріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
  11. Готову страву можна подавати на стіл у формі, прикрасивши зеленню.

Смачного!

Пропонуємо й інший рецепт лінивих голубців із секретним інгредієнтом, який робить смак страви незабутнім.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ