Оладки зі свіжою сметаною, улюбленим варенням або згущеним молоком - такому сніданку порадіють і дорослі, і діти. Пропонуємо рецепт цієї чудової страви, яка вийде неймовірно пишною і повітряною навіть у недосвідченого кулінара.
Рецепт оладок на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно - 400 грамів
- Кефір – 400 грамів
- Яйце – 1 штука
- Сіль – половина чайної ложки
- Сода – половина чайної ложки
- Цукор – 1 столова ложка
- Ванільний цукор – пакетик
- Рослинна олія для смаження
Приготування:
- Важливо взяти кефір кімнатної температури. Його потрібно налити в глибоку миску та вбити в нього яйце.
- Інгредієнти потрібно з'єднати вінчиком чи міксером на низькій швидкості.
- Після цього додати звичайний і ванільний цукор і сіль, продовжуючи збивати.
- Поступово потрібно додати просіяне борошно і ретельно перемішати, щоб у тісті не було грудочок.
- Наприкінці слід насипати соду і ще раз добре перемішати.
- На розігріту сковороду налийте олію та викладайте по одній столовій ложці тіста.
- Обсмажуйте оладки з двох сторін до апетитного рум'яного кольору.
- Готові оладки варто подавати на стіл гарячими зі сметаною, джемом, варенням, медом або іншими ласощами.
Смачного!
До речі, відмінно підійде до цієї страви варення з кульбаб, яке не тільки дуже смачне, але й корисне. Раніше ми ділилися його рецептом.