Today.ua

Рецепт пісних голубців з грибами: як приготувати традиційну страву на Святвечір

Ще не встигли всі відійти від новорічного столу, як скоро вже треба готуватися до Святвечора та Різдва. Господині складають список страв, які обов'язково повинні бути пісними. За традицією, страв на столі повинно бути дванадцять. На чолі столу обов'язково знаходиться кутя, а поруч з нею можуть бути пісні голубці, вареники з картоплею, борщ, тушкована капуста з грибами, тощо.

Представляємо до вашої уваги рецепт пісних голубців з грибами, які швидко готуються і не вимагають особливих навичок.

Інгредієнти:

Печериці наріжте шматочками і обсмажте в олії протягом 15 хвилин. Печериці виділять достатньо соку під час тушкування, але його виливати не потрібно.

У сковороду з високими бортиками налийте масло, що залишилося, покладіть на сковороду півкільця ріпчастої цибулі.

Смажте цибулю до золотистого стану. Потім додайте сирий рис, промитий під краном, і гриби. Посоліть і поперчіть, помішуючи на слабкому вогні. Смажте овочі з рисом 10 хвилин. Потім залийте підсмажені овочі 200 грамами води, закрийте сковорідку і тушкуйте не менше 10 хвилин. За цей час рис повинен увібрати воду.

Відваріть в окропі листя капусти. Зачекайте, коли вона стане м'якою і перестане хрустіти. Покладіть в капустяне листя начинку і скрутіть голубці. Перекладіть голубці в каструлю, налийте води, додайте грибну юшку. Тушкуйте голубці близько 15 хвилин на маленькому вогні.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати буженину по-угорськи на святковий стіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ