Найбільш трудомістким процесом у приготуванні піци є підготовка основи. Найчастіше тісто робиться на дріжджах, що забирає чимало часу. Але є рецепт, який готується швидко, але основа для піци виходить хрусткою та тонкою.
Рецепт тіста для піци без дріжджів
Інгредієнти:
- Яйце – 1 штука
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 200 мілілітрів
- Цукор – 1 столова ложка
- Сіль - 1 чайна ложка
Приготування:
- У велику миску необхідно вбити яйця.
- Додайте цукор, сіль та олію.
- Ретельно перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідної консистенції.
- Влийте у масу воду і ще раз перемішайте.
- Після цього частинами додавати в суміш просіяне борошно, замішуючи пружне тісто, яке не липне до рук.
- Потім тісто слід загорнути в харчову плівку і залишити на годину або більше у холодильнику. У принципі, цей етап можна пропустити і відразу приступати до готування.
- Щоб приготувати піцу на такому тісті, потрібно просто розкотити з нього два кола завтовшки близько половини сантиметра, перекласти їх на деко, змастити соусом і зверху викласти будь-яку начинку.
- Поставте деко з піцою в духовку, нагріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
- Готову піцу можна гарячою порізати і подавати на стіл.
Смачного!
Пропонуємо також інший варіант тіста для піци, але на дріжджах.