Today.ua

Розкрито два секретних інгредієнта справжнього українського борщу

Борщ варять всі українські господині, і у кожної є свій рецепт приготування традиційної страви для українців. Однак, завжди хочеться здивувати своїх близьких чимось новеньким. Тим більше, якщо смак страви від цього тільки покращиться, то чому б і не спробувати? Шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом свого ідеального борщу з додаванням чорносливу і квашених помідорів. Ознайомтеся з рецептом, і, можливо, наступного разу ви захочете приготувати саме такий борщ.

Рецепт українського борщу з чорносливом

Інгредієнти:

Картоплю почистіть і поріжте невеликими кубиками. У каструлю налийте воду, покладіть картоплю, лавровий лист і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Буряк запікайте в духовці протягом півтора годин, остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж потріть на тертці, цибулю поріжте дрібними кубиками.

Розігрійте сковороду з соняшниковою олією, обсмажте цибулю і моркву протягом 2-3 хвилин, потім додайте тертий буряк і тушкуйте ще 2 хвилини. Додайте томатну пасту і цукор і тушкуйте ще 2 хвилини.

Додайте в борщ тонко нашатковану капусту і залиште борщ покипіти 15 хвилин. Потім засипте в каструлю овочеву піджарку.

Чорнослив поріжте невеликими шматочками і киньте в борщ. Квашені помідори очистіть від шкірки, розріжте на дві частини і також додайте в страву.

Варіть борщ ще 5-7 хвилин. У кінці приготування додайте подрібнений часник і дрібно посічену зелень.

Смачного!

Раніше повідомлялося, скільки зараз в Україні коштують овочі з "борщового" набору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ