Today.ua

Аджика без цукру та оцту: простий рецепт пікантного соусу на зиму

Немає нічого кращого за приготовлену аджику власними руками, адже магазинні закрутки містять величезну кількість шкідливих речовин, які продовжують термін придатності продукту.

Пропонуємо спробувати приготувати пікантну аджику на зиму, в якій не використовується оцет та цукор, що робить її в рази кориснішою.

Аджика без цукру та оцту - рецепт

Помідори для рецепту потрібні соковиті та м'ясисті.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Помідори та болгарський перець вимити, видалити плодоніжки, білі попки та нарізати крупно.
  2. Гострий перець вимити, видалити прожилки та насіння. Краще це робити в рукавичках, щоб не обпалити руки або не занести гострий сік в очі.
  3. До чаші блендера додати овочі, очищений часник, перебити до однорідної консистенції.
  4. Перелити сік у каструлю, додати сіль, довести до кипіння, проварити 15 хвилин, щоб маса загуснула.
  5. Розлити гарячу аджику по стерилізованих банках, закатати кришками, перевернути догори дном, укутати і тримати до повного охолодження. Після цього банки можна зберігати у темному та прохолодному місці.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що зробити з огірками перед закаткою, щоби вони не скривилися в розсолі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ