Кавуновий мармелад по-турецьки: дивовижно смачний десерт за простим рецептом

Автор: Леся Ловіцька

Кавуновий мармелад турецькою готується із мінімуму інгредієнтів. В міру солодкий і дуже смачний десерт можна зробити швидко та просто. Головне – бажання та трохи вільного часу.

Кавуновий мармелад по-турецьки: дивовижно смачний десерт за простим рецептом  - today.ua

Турецькі солодощі користуються популярністю у всьому світі. Кавуновий мармелад по-турецьки урізноманітнить раціон тих українців, яким набридли традиційні халва, печиво та цукерки.

Вам знадобляться:

  • склянка кавунового соку;
  • 0,5 ст. л. цукру;
  • 0,4 ст. л. крохмалю (картопляного або кукурудзяного);
  • 1 ч. л. вершкового масла;
  • цукрова пудра для присипки десерту.

Щоб приготувати кавуновий мармелад, потрібно одержати сік цієї ягоди. Візьміть кілька шматочків кавуна і натріть на тертці. Отриманий сік процідіть через марлю чи сито.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Кавуновий мармелад по-турецьки: дивовижно смачний десерт за простим рецептом Влийте сік у сотейник і додайте цукор. Його можна додати менше або більше – за смаком. Потім введіть крохмаль.

Можна за бажання додати трохи лимонної кислоти чи соку. Відправте отриману суміш на повільний вогонь і заважайте. Вона має стати пастоподібною, після чого додайте вершкове масло і знову перемішайте.

Зніміть майбутній мармелад із вогню. Розстеліть пергамент на столі, змастіть олією або присипте крохмалем. Викладайте масу на папір, розрівняйте або розкачайте до потрібної товщини. Накрийте папером і поставте мінімум на годину в холодильник.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готовий кавуновий мармелад посипте цукровою пудрою та наріжте на шматочки. Смачного!

Нагадаємо, як обрати солодкий та стиглий кавун за семи ознаками.

Головне