Today.ua

Кавуни будуть соковитими та солодкими як мед: ідеальне органічне підживлення для багатого врожаю баштанних

Баштанні так само потребують догляду та турботи, як і вибагливі огірки та помідори. Щоб кавуни виросли соковитими, солодкими як мед, а також корисними та багатими на вітаміни, їх необхідно удобрювати. Досвідчені городники поділилися рецептом ідеального органічного підживлення.

У період дозрівання кавуни та дині потребують групи елементів, а саме калію, кальцію, магнію, сірки, фосфору і азоту. Якщо рослини не отримають їх у потрібній кількості, це призведе до того, що цвітіння буде слабким, кавуни дадуть низький урожай, а плоди будуть недостатньо солодкими і в них буде нестача вітаміну С.

Калію і магнію кавуни та дині потребують в період формування плодів (4-6 тиждень), а в азоті з 10 по 12 тиждень.

Підживлення для баштанних

Щоб кавуни і дині виросли соковитими і солодкими як мед їх потрібно удобрити пташиним послідом, що перепрів. Для цього потрібно взяти перегній і гній, що перепрів, і розвести з водою у співвідношенні 1 до 5. Використовувати добриво потрібно після поливу, коли на рослинах з'явилося перше листя.

Відмінним підживленням для баштанних стане трав'яний настій з будь-якої трави, змішаний з деревним попелом. Це добриво вводять під час зростання плетені.

Як правильно удобрювати кавуни та дині?

Підживлення проводять після дощу або поливу.

Після підживлення ґрунт потрібно обов'язково розпушувати.

Для найкращого результату баштанні удобрюють не тільки органікою, а й мінеральними азотно-фосфорними підживленнями (Терафлекс, Майстер, Кристаллон, Новоферт, Нутрітех тощо).

Нагадаємо, названі два доступні продукти для підживлення, які зроблять огірки соковитими та хрусткими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ