Today.ua

Баклажани по-корейськи: простий рецепт пікантної літньої закуски

Баклажани – одні з найулюбленіших овочів українців. Вони неймовірно смачні як у смаженому, так і тушкованому вигляді. Пропонуємо приготувати неймовірну закуску - баклажани по-корейськи. Пікантні та гостренькі – для справжніх гурманів.

Зараз саме сезон овочів та фруктів – їх вдосталь як на ринках, так і в супермаркетах. Баклажани по-корейськи не є традиційною стравою нашої країни. Проте господині дедалі частіше готують цю закуску. Яскрава, соковита – справжня прикраса святкового столу.

Вам знадобляться:

Добре промийте баклажани та наріжте їх соломкою. Шкірку можна не знімати. Посоліть овочі та дайте настоятися протягом 15 хвилин.

Наріжте соломкою цибулину, перець, натріть моркву на тертці. Краще використати спеціальну тертку для корейської моркви – так вийде смачніше.

Злийте зайву рідину з баклажанів. Розігрійте олію на сковороді з антипригарним покриттям і обсмажте овочі.

Тепер потрібно зробити заправлення. Змішайте всі спеції між собою, додайте часник, пропущений через прес. Влийте соєвий соус та оцет.

Добре перемішайте всі компоненти соусу між собою. З'эднайте свіжі овочі зі смаженими баклажанами в глибокій мисці.

Залийте їх заправкою та перемішайте кілька разів. Баклажани по-корейськи не можна їсти відразу після приготування. Бажано, щоб вони просочилися у холодильнику ніч, але мінімум – дві години. При подачі можна посипати баклажани свіжою зеленню.

Нагадаємо, як приготувати безкоштовне добриво для баклажанів, яке збільшить урожай вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ