Бананові млинці по-турецьки відрізняються структурою від традиційних і добре знайомих нам тонких млинців. Вони пишні, ніжні, золотисті та дуже смачні – ідеальна страва на сніданок. Спробуйте приготувати чудове частування для своїх близьких.
Бананові млинці по-турецьки готуються із простих та доступних продуктів. Вам знадобляться:
- 4 банани;
- 3 яйця;
- 300 мл молока;
- 300 мл води;
- 1 ст. л. дріжджів;
- 50 г цукру (можна більше – за смаком);
- 400 г борошна;
- дрібка солі;
- рослинна олія.
Наріжте банани на великі шматочки і додайте решту інгредієнтів - крім борошна. Збийте їх до однорідності. Тепер потрібно просіяти борошно в бананову суміш і добре розмішати віночком.
Тісто буде по консистенції як рідка сметана. Накрийте його плівкою і залиште на годинку на столі. За цей час воно помітно збільшиться.
Розігрійте сковорідку – краще використовувати з антипригарним покриттям. Візьміть силіконовий пензлик і обмажте дно сковорідки, щоб бананові млинці не підгоріли. Наливайте тісто невеликими порціями - повинні вийти млинці діаметром 20-25 см.
Бананові млинці можна подати з фруктами та ягодами, розтопленим шоколадом, нутеллою або улюбленим кремом. Вони чудово поєднуються з какао, кавою чи чаєм. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати млинці шотландською за улюбленим рецептом королеви Великобританії Єлизавети II.