Без цукру та борошна: простий рецепт “повітряної“ сирної запіканки на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Сирна запіканка готується досить просто, але іноді виходить забитою і пригорає. Є простий рецепт, як приготувати смачний десерт на обід. Вам не знадобляться борошно та цукор.

Без цукру та борошна: простий рецепт “повітряної“ сирної запіканки на сніданок  - today.ua

Сирна запіканка - страва, улюблена багатьма з дитинства. У кисломолочному сирі безліч вітамінів та мікроелементів, тому дієтологи радять вживати його регулярно. З цим продуктом можна зробити дивовижні намазки на хліб, млинці, вареники, пироги, сирники та ватрушки. Проте запіканка – безперечний фаворит. Її можна приготувати за нетрадиційним рецептом – без звичних яєць та борошна. Тоді тісто буде набагато ніжнішим.

Складові:

• 1 кг сиру (краще жирного – він корисніший);
• 5 яєць;
• 5 ст. л. манки;
• 100 мл молока;
• пакетик ванільного цукру;
• 1,3 ч. л. кориці;
• родзинки:
• ягоди для прикрашання;
• цукрова пудра.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Спочатку залийте манку молоком та залиште на 15 хвилин. Збийте сир із жовтками, ванільним цукром та корицею за допомогою блендера.

Тепер потрібно в окремій ємності збити білки до піків, акуратно перемішати з рештою інгредієнтів і додати манку.

Родзинки ошпарте окропом і обсушіть паперовими рушниками. Введіть сухофрукти в тісто та доведіть до однорідного стану.

Відправте тісто у форму – оптимально використовувати силіконову, щоб воно не пригорало. Її перевага – не треба не змащувати олією.

Без цукру та борошна: простий рецепт “повітряної“ сирної запіканки на сніданок

Сирна запіканка випікається 40 хвилин при температурі 180 градусів. Після приготування дайте охолонути десерту і тільки тоді виймайте та ріжте на порційні шматки.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Запіканку посипте цукровою пудрою і прикрасьте ягодами - полуницею, малиною чи суницею. Смачного!

Нагадаємо про вдалий рецепт сирників – їх смак значно покращить секретний інгредієнт.

Головне