Млинці люблять практично всі, незалежно від віку. Не завжди вдається зробити їх ідеальними – тонкими, ніжними, рум'яними та смачними. Намагайтеся не допускати поширених помилок недосвідчених господарок.
Млинці можуть прилипати до сковороди всі разом, а не лише перший. Причини будуть різні – від неправильних пропорцій тесту до невдалого кухонного посуду. Нагадаємо про найчастіші промахи у приготуванні частування.
Намагайтеся дотримуватися співвідношення інгредієнтів, вказаних у рецепті. Якщо робити тісто "на око", можна додати занадто багато чи мало того чи іншого продукту. І все – млинці будуть зіпсовані.
Сковорідка
Смажити млинці оптимально на спеціальній сковорідці – дрібній та з антипригарним покриттям. Якщо такої немає – вибирайте звичайну, але з низькими бортиками та товстим дном.
Температура
Сковорода повинна бути прогріта – на розпеченій млинці відразу схоплюються і засмажуються. Якщо вилити порцію тіста у холодну – воно прилипне. Вимийте сковорідку, висушіть і спробуйте заново приготувати частування.
Рідина
Тісто на млинці не повинно бути занадто густим або рідким. Якщо борошна буде більше, ніж належить, або воно буде неякісним – хороших млинців із нього не вийде. Якість тіста покращить окроп – влийте невелику кількість води в тісто, де вже є молоко.
Яйця
Відсутність яєць у тесті на млинці неприпустима. Якщо вироби один за одним прилипають до сковороди – яєць у тісто недостатньо пропорційно іншим інгредієнтам.
Масло
Досвідчені кулінари радять вливати олію не на сковороду, а безпосередньо в саме тісто. Воно стає пластичнішими і перестає пригоряти.
Нагадаємо, як приготувати млинці по-турецьки, ніжне частування з бананом.