Борщ готувати непросто – потрібно знати багато хитрощів. Однак результат однозначно того вартий. Шеф-кухарі поділилися 3 секретами приготування ідеальної національної страви.
Борщ може стати фірмовим блюдом кожної господині, якщо вона знає нюанси його приготування. Кулінари поділилися своїми фішками, як зробити смачний яскраво-червоний борщ.
М'ясо
Бажаєте, щоб борщ був наваристим? Використовуйте м'ясо на кісточці. Воно готуватиметься трохи довше, але воно варте того.
Кладіть м'ясо у холодну, а не гарячу воду – так воно віддасть максимум смаку. Варіть бульйон із лавровим листом, сирою цибулею та спеціями до смаку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Буряк
Дуже важлива якість буряків. Оптимально, якщо він буде молодим та солодким на смак. Не всі знають, що важлива і кількість коренеплоду в борщі. Вона має бути такою ж, як і картоплі. Ще один важливий момент – буряк не можна класти в борщ сирим, а також разом з засмажкою із цибулі та моркви.
Краще обсмажити окремо – з чайною ложкою цукру, 1-2 ст. л. яблучного оцту, томатною пастою або помідорами та товченим часником. Кладіть протушковані буряки в борщ за 5 хвилин до його готовності - колір страви залишиться яскраво-червоним.
Томатний сік
Смак та колір борщу будуть ще кращими, якщо додати у воду 1-2 склянки томатного соку. Спробуйте використати цю хитрість – близькі будуть у захваті від кулінарного шедевру.
Нагадаємо, як приготувати борщ по-маріупольськи – з незвичайним інгредієнтом замість м'яса.