Борщ по-маріупольськи: рецепт традиційної української страви із незвичним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

Борщ – найвідоміша традиційна страва української кухні. У тимчасово окупованому Маріуполі його звикли готувати з незвичайним інгредієнтом. Замість м'яса місцеві господарки використовують рибу.

Борщ по-маріупольськи: рецепт традиційної української страви із незвичним інгредієнтом  - today.ua

Борщ по-маріупольськи часто готується з бичками, яких місцеві рибалки ловили в Азовському морі. Експерт реаліті-шоу "На ножах" Алекс Якутов поділився оригінальним рецептом. Порція – на велику родину.

Інгредієнти:

  • 10 шт. сушених бичків;
  • 10 шт. свіжих бичків;
  • 0,5 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 3 морквини;
  • 1 буряк;
  • голівка часнику;
  • 1 корінь петрушки;
  • 1 болгарський перець (червоний чи жовтий);
  • 1 кг помідорів;
  • маленький качан молодої капусти;
  • сіль, цукор та спеції за смаком;
  • лимонний сік;
  • 200 г зелені;
  • рослинна олія.

Сухі бички потрібно добре промити та замочити у воді на ніч. Вранці почистити рибу, видалити нутрощі і відварити з цибулею, часником, коренем петрушки та морквою. У киплячу воду потрібно відправити гілочки від свіжих помідорів – це дасть насичений томатний аромат. Бульйон вариться близько 3 годин, після чого його потрібно процідити – вам знадобиться лише рідина.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Поріжте картоплю і додайте її в бульйон моркву, цибулю та буряки потрібно порізати соломкою і обсмажити разом із коренем петрушки на сковороді. Додайте солодкий перець, а потім перебиті блендером помідори. Протушкуйте овочі близько півгодини.

Борщ по-маріупольськи: рецепт традиційної української страви із незвичним інгредієнтом Коли картопля буде готова, посоліть, поперчіть і полийте засмажку лимонним соком, відправте в борщ. Останньою в каструлю вирушає капуста. Її слід нарізати дрібною соломкою, додати дрібнорубану зелень і залишити прокипіти.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Свіжі бички обсмажте із двох сторін до золотистої скоринки. Кладіть рибу в тарілку з порцією борщу та подавайте. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати борщ із ще більш несподіваним інгредієнтом – вишнею.