Today.ua

Борщ буде ідеальним: три секрети приготування національної страви від шеф-кухарів

Борщ готувати непросто – потрібно знати багато хитрощів. Однак результат однозначно того вартий. Шеф-кухарі поділилися 3 секретами приготування ідеальної національної страви.

Борщ може стати фірмовим блюдом кожної господині, якщо вона знає нюанси його приготування. Кулінари поділилися своїми фішками, як зробити смачний яскраво-червоний борщ.

М'ясо

Бажаєте, щоб борщ був наваристим? Використовуйте м'ясо на кісточці. Воно готуватиметься трохи довше, але воно варте того.

Кладіть м'ясо у холодну, а не гарячу воду – так воно віддасть максимум смаку. Варіть бульйон із лавровим листом, сирою цибулею та спеціями до смаку.

Буряк

Дуже важлива якість буряків. Оптимально, якщо він буде молодим та солодким на смак. Не всі знають, що важлива і кількість коренеплоду в борщі. Вона має бути такою ж, як і картоплі. Ще один важливий момент – буряк не можна класти в борщ сирим, а також разом з засмажкою із цибулі та моркви.

Краще обсмажити окремо – з чайною ложкою цукру, 1-2 ст. л. яблучного оцту, томатною пастою або помідорами та товченим часником. Кладіть протушковані буряки в борщ за 5 хвилин до його готовності - колір страви залишиться яскраво-червоним.

Томатний сік

Смак та колір борщу будуть ще кращими, якщо додати у воду 1-2 склянки томатного соку. Спробуйте використати цю хитрість – близькі будуть у захваті від кулінарного шедевру.

Нагадаємо, як приготувати борщ по-маріупольськи – з незвичайним інгредієнтом замість м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ