Чим замінити цукор у варенні - рецепт корисного частування зі смородини

Корисне варення не повинно містити цукру. Адже вже всі знають про те, що цукор - це продукт, який несе тільки шкоду організму. Але тоді, чим можна замінити цей підсолоджувач, щоб вийшло не менш смачне, але корисне частування для всієї родини?

Чим замінити цукор у варенні - рецепт корисного частування зі смородини - today.ua

Чим замінити цукор у варенні?

Як натуральний замінник цукру можна використовувати мальтозну патоку. Вона є солодкою тягучою рідиною з сильним солодовим запахом. Колір цього сиропу може змінюватись від світло-коричневого до коричневого. Виготовляється мальтозна патока з кукурудзи та ячмінного солоду.

1 кг мальтози патоки замінює 0,7 кг цукру.

Відповідно, якщо в класичному рецепті варення цукор береться до ягід у співвідношенні один до одного, то на 700 г смородини знадобиться 1 кілограм мальтозної патоки.

Густе варення зі смородини без цукру – рецепт Чим замінити цукор у варенні - рецепт корисного частування зі смородини

Складові:

  • 700 г смородини
  • 1 кг мальтозної патоки

Спосіб приготування:

  1. Перебираємо смородину, прибираємо гілочки та листочки. Заливаємо водою і відкидаємо на друшляк хвилин на 5-10, щоб пішла вода.
  2. Ягоди викладаємо в каструлю і заливаємо патокою, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса вийде рідкою, але після остигання загусне.
  3. Розливаємо варення по заздалегідь стерилізованим банкам, перевертаємо вгору дном, загортаємо в ковдру і залишаємо до охолодження.
  4. Зберігати у темному прохолодному місці – під раковиною, у коморі чи льоху.

Пропонуємо вам також приготувати густе абрикосове варення з двох інгредієнтів: простий рецепт за 60 хвилин.