Корисне варення не повинно містити цукру. Адже вже всі знають про те, що цукор - це продукт, який несе тільки шкоду організму. Але тоді, чим можна замінити цей підсолоджувач, щоб вийшло не менш смачне, але корисне частування для всієї родини?
Чим замінити цукор у варенні?
Як натуральний замінник цукру можна використовувати мальтозну патоку. Вона є солодкою тягучою рідиною з сильним солодовим запахом. Колір цього сиропу може змінюватись від світло-коричневого до коричневого. Виготовляється мальтозна патока з кукурудзи та ячмінного солоду.
1 кг мальтози патоки замінює 0,7 кг цукру.
Відповідно, якщо в класичному рецепті варення цукор береться до ягід у співвідношенні один до одного, то на 700 г смородини знадобиться 1 кілограм мальтозної патоки.
Густе варення зі смородини без цукру – рецепт
Складові:
- 700 г смородини
- 1 кг мальтозної патоки
Спосіб приготування:
- Перебираємо смородину, прибираємо гілочки та листочки. Заливаємо водою і відкидаємо на друшляк хвилин на 5-10, щоб пішла вода.
- Ягоди викладаємо в каструлю і заливаємо патокою, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса вийде рідкою, але після остигання загусне.
- Розливаємо варення по заздалегідь стерилізованим банкам, перевертаємо вгору дном, загортаємо в ковдру і залишаємо до охолодження.
- Зберігати у темному прохолодному місці – під раковиною, у коморі чи льоху.
Пропонуємо вам також приготувати густе абрикосове варення з двох інгредієнтів: простий рецепт за 60 хвилин.