Оригінальний чизкейк готується з дорого вершкового сиру, як маскарпоне. Але є доступніша, але не менш смачна альтернатива – сир. Якщо правильно приготувати страву, то торт виходить неймовірно ніжним та пористим.
Чизкейк із сиру – рецепт
Печиво для рецепту варто брати пухке, типу "До Каві" або "Топлене молоко", щоб його можна було потовкти в крихту для основи.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Складові:
- 600 г сиру
- 100 г цукру
- 300 г пісочного печива
- 2 яйця
- 150 г вершкового масла
- 150 г сметани
- 1 ч. л. цедри лимона
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Спосіб приготування:
- Печиво пересипаємо в пакет або пару, зав'язуємо та подрібнюємо у крихту за допомогою качалки. Можна також використовувати блендер, щоб перебити печиво.
- На водяній бані розтоплюємо вершкове масло і перемішуємо з печивом. Висипаємо на дно форми і, розрівнюючи, створюємо невисокі борти, і ставимо в холодильник на 15 хвилин.
- Сир можна перетерти через сито або збити блендером, щоб він став однорідним. Додаємо до нього сметану, цукор, цедру лимона та екстракт ванілі, добре перемішуємо або перебиваємо блендером.
- Виймаємо форму з холодильника і виливаємо в неї сирну масу. Вдаряємо пару разів форму об стіл, щоб начинка повністю просіла.
- Запікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці 30-45 хвилин.
- Після закінчення часу залишаємо чизкейк ще нудитися в духовці хвилин 10.
- Зверху можна прикрасити кремом, збитою сметаною, свіжими ягодами, шоколадом чи горіхами.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи. Шеф-кухарі розкрили секрети ідеального тіста на молоці.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal