Today.ua

Що додати у воду під час варіння пельменів, щоб вони не розвалилися та стали соковитими

Здавалося б, зварити пельмені, що може бути простіше? Адже напівфабрикати потрібно просто засипати в підсолену киплячу воду і дочекатися готовності. Але нерідко страва виходить не такою, як очікуєш. Тісто стає або занадто твердим, або навпаки розвалюється. Досвідчені кулінари розповіли, що додати у воду при варінні пельменів, щоб вони не розвалилися та стали соковитими.

Що додати у воду під час варіння пельменів, щоб вони не розвалилися та стали соковитими?

Одна проста рекомендація від шеф-кухарів допоможе надати страві нового смаку і досягти ідеальної форми і щільності.

Досвідчені кулінари відзначають, що потрібно створити під час варіння різкий перепад температури. І досягти цього дуже просто - влити в киплячу воду з пельменями склянку холодної води. Тільки вода має бути справді холодною, крижаною, інакше як такого перепаду температури не буде, і пельмені продовжать готуватися у теплій воді. Для цього відправте в холодильник на півгодини склянку води. Перепад температур призведе до того, що тісто стане ідеальним – на виході воно не буде жорстким і не розвалиться. А вийде ніжними та соковитими.

Нагадаємо, досвідчені кулінари назвали секретний інгредієнт, який зробить млинці ніжними та смачними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ