Деруни на обід готують багато господинь. Страва проста, але дуже смачна, а до того ж дешева. Однак картопляне тісто швидко темніє та виглядає непривабливо. Цього можна уникнути, якщо додати секретний інгредієнт.
Деруни важко переоцінити. Золотисті та соковиті – вони готуються із продуктів, доступних кожному. У класичному рецепті до натертої картоплі потрібно додати яйце, терту цибулю, сіль, перець та спеції за смаком, а також трохи борошна.
Картопля швидко набуває сіро-коричневого кольору. Цього не станеться, якщо ввести в тісто крохмаль. Ним можна замінити частину борошна, а можна повністю від нього відмовитися. Однак слідкуйте, щоб тісто було не дуже рідким - важливо досягти щільної консистенції.
Тісто на деруни буде менше темніти і стане смачнішим, якщо додати кисломолочні продукти. Йдеться про сметану або натуральний йогурт.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Також можна додати лимонний сік. Буде достатньо однієї чайної ложки.
Щоб деруни були гарними, хрусткими, смачними та не сирими всередині, є ще одна хитрість. Їх потрібно смажити у великій кількості олії та на сильному вогні. Не набирайте одразу багато тіста. Достатньо однієї столової ложки, яку потрібно відправити на сковорідку з антипригарним покриттям.
Розрівняйте драник у тонкий кружечок, а через кілька хвилин переверніть на інший бік. Накрийте кришкою та доведіть до готовності. Картопляні деруни потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати драники із кабачків – за рецептом кулінара Євгена Клопотенка.