Деруни не потемнішають: який секретний інгредієнт слід додати у тісто

Автор: Леся Ловіцька

Деруни на обід готують багато господинь. Страва проста, але дуже смачна, а до того ж дешева. Однак картопляне тісто швидко темніє та виглядає непривабливо. Цього можна уникнути, якщо додати секретний інгредієнт.

Деруни не потемнішають: який секретний інгредієнт слід додати у тісто  - today.ua

Деруни важко переоцінити. Золотисті та соковиті – вони готуються із продуктів, доступних кожному. У класичному рецепті до натертої картоплі потрібно додати яйце, терту цибулю, сіль, перець та спеції за смаком, а також трохи борошна.

Картопля швидко набуває сіро-коричневого кольору. Цього не станеться, якщо ввести в тісто крохмаль. Ним можна замінити частину борошна, а можна повністю від нього відмовитися. Однак слідкуйте, щоб тісто було не дуже рідким - важливо досягти щільної консистенції.

Тісто на деруни буде менше темніти і стане смачнішим, якщо додати кисломолочні продукти. Йдеться про сметану або натуральний йогурт.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Також можна додати лимонний сік. Буде достатньо однієї чайної ложки.

Щоб деруни були гарними, хрусткими, смачними та не сирими всередині, є ще одна хитрість. Їх потрібно смажити у великій кількості олії та на сильному вогні. Не набирайте одразу багато тіста. Достатньо однієї столової ложки, яку потрібно відправити на сковорідку з антипригарним покриттям.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розрівняйте драник у тонкий кружечок, а через кілька хвилин переверніть на інший бік. Накрийте кришкою та доведіть до готовності. Деруни не потемнішають: який секретний інгредієнт слід додати у тісто Картопляні деруни потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати драники із кабачків – за рецептом кулінара Євгена Клопотенка.

Головне