Today.ua

Деруни не потемнішають: який секретний інгредієнт слід додати у тісто

Деруни на обід готують багато господинь. Страва проста, але дуже смачна, а до того ж дешева. Однак картопляне тісто швидко темніє та виглядає непривабливо. Цього можна уникнути, якщо додати секретний інгредієнт.

Деруни важко переоцінити. Золотисті та соковиті – вони готуються із продуктів, доступних кожному. У класичному рецепті до натертої картоплі потрібно додати яйце, терту цибулю, сіль, перець та спеції за смаком, а також трохи борошна.

Картопля швидко набуває сіро-коричневого кольору. Цього не станеться, якщо ввести в тісто крохмаль. Ним можна замінити частину борошна, а можна повністю від нього відмовитися. Однак слідкуйте, щоб тісто було не дуже рідким - важливо досягти щільної консистенції.

Тісто на деруни буде менше темніти і стане смачнішим, якщо додати кисломолочні продукти. Йдеться про сметану або натуральний йогурт.

Також можна додати лимонний сік. Буде достатньо однієї чайної ложки.

Щоб деруни були гарними, хрусткими, смачними та не сирими всередині, є ще одна хитрість. Їх потрібно смажити у великій кількості олії та на сильному вогні. Не набирайте одразу багато тіста. Достатньо однієї столової ложки, яку потрібно відправити на сковорідку з антипригарним покриттям.

Розрівняйте драник у тонкий кружечок, а через кілька хвилин переверніть на інший бік. Накрийте кришкою та доведіть до готовності. Картопляні деруни потрібно викласти на тарілку з паперовим рушником, щоб позбутися зайвого жиру. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати драники із кабачків – за рецептом кулінара Євгена Клопотенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ