Кожна господиня має власний перевірений рецепт українського борщу – страви, яку у 2022 році внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Досвідчені кулінари розсекретили два незвичайні інгредієнти, які додадуть страві особливої насолоди та пікантних ноток. Така страва точно не залишить нікого байдужою, а домочадці проситимуть добавки.
Борщ із чорносливом та маринованими помідорами – рецепт
Складові:
- Буряк
- Морква
- Цибулина
- Вода або м'ясний бульйон – 1 л
- Картопля – 2 шт.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Капуста – 150 г
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Часник – 2 зубчики
- Сіль та перець на смак
І два секретні інгредієнти:
- Чорнослив – 50 г
- Мариновані помідори – 4 шт.
Спосіб приготування:
- У розігрітій до 180 градусів духовці запекти буряки протягом 90 хвилин. Готові буряки і моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.
- На розпеченій сковороді трохи обсмажити цибулю, потім додати моркву і готувати до напівготовності. Додати буряки і тушкувати кілька хвилин. Додати томатну пасту, цукор та готувати близько трьох хвилин.
- Нарізану кубиками картоплю відправити в гарячий наваристий бульйон або окріп. Додати лавровий лист і готувати до напівготовності картоплі.
- Додати в каструлю засмажку та нашатковану капусту, дрібно нарізаний чорнослив та мариновані помідори без шкірки. Посолити, поперчити та готувати 5-7 хвилин.
- Під кінець додати часник і зняти борщ із вогню, щоб він настоявся.
- Подавати борщ слід зі сметаною, чорним хлібом, салом, зеленою цибулею та сіллю.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати борщ по-маріупольському – рецепт традиційної української страви з рибою.