Today.ua

Два секретні інгредієнти, які подарують борщу абсолютно новий смак

Кожна господиня має власний перевірений рецепт українського борщу – страви, яку у 2022 році внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. Досвідчені кулінари розсекретили два незвичайні інгредієнти, які додадуть страві особливої насолоди та пікантних ноток. Така страва точно не залишить нікого байдужою, а домочадці проситимуть добавки.

Борщ із чорносливом та маринованими помідорами – рецепт

Складові:

І два секретні інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У розігрітій до 180 градусів духовці запекти буряки протягом 90 хвилин. Готові буряки і моркву натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.
  2. На розпеченій сковороді трохи обсмажити цибулю, потім додати моркву і готувати до напівготовності. Додати буряки і тушкувати кілька хвилин. Додати томатну пасту, цукор та готувати близько трьох хвилин.
  3. Нарізану кубиками картоплю відправити в гарячий наваристий бульйон або окріп. Додати лавровий лист і готувати до напівготовності картоплі.
  4. Додати в каструлю засмажку та нашатковану капусту, дрібно нарізаний чорнослив та мариновані помідори без шкірки. Посолити, поперчити та готувати 5-7 хвилин.
  5. Під кінець додати часник і зняти борщ із вогню, щоб він настоявся.
  6. Подавати борщ слід зі сметаною, чорним хлібом, салом, зеленою цибулею та сіллю.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати борщ по-маріупольському – рецепт традиційної української страви з рибою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ