Існує безліч смачних холодних супів, які відмінно підійдуть для спекотної літньої погоди. Але в нашій країні найбільш поширеною є окрошка, яку дуже люблять українці. Пропонуємо вам скуштувати литовський червоний холодний суп із буряків, який називається шалтибарщ. Не лякайтеся – це дуже смачно! Він подається із запеченою картоплею та вареним яйцем і готується на основі кефіру.
Холодний суп з буряка – рецепт
Складові:
- Буряк – 2 штуки
- Картопля – 2 штуки (для подачі)
- Огірок – 3 штуки
- Яйця – 2 штуки (2 яйця для подачі)
- 2,5% кефір – 500 мл
- Улюблена зелень (кропу, петрушка, зелена цибуля)
- Сіль на смак
Спосіб приготування:
- Яйця варимо круто. Даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи.
- Буряк і картоплю відварюємо або запікаємо.
- Дрібно нарізаємо зелень.
- Нарізаємо тонкою смужкою або трьом на тертці огірки, яйця та буряки.
- Розсипаємо овочі порційно по тарілках, солимо на смак і заливаємо кефіром до бажаної густоти.
- Забираємо тарілки в холодильник, даємо охолонути і настоятися.
- Подаємо холодний суп із запеченою вареною картоплею та вареними яйцями.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати італійську пасту з куркою у томатному соусі. Досвідчені кулінари розповіли, як приготувати смачний обід за 20 хвилин.