Today.ua

Якщо набридла окрошка: смачний і простий рецепт холодного червоного літнього супу на обід

Існує безліч смачних холодних супів, які відмінно підійдуть для спекотної літньої погоди. Але в нашій країні найбільш поширеною є окрошка, яку дуже люблять українці. Пропонуємо вам скуштувати литовський червоний холодний суп із буряків, який називається шалтибарщ. Не лякайтеся – це дуже смачно! Він подається із запеченою картоплею та вареним яйцем і готується на основі кефіру.

Холодний суп з буряка – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Яйця варимо круто. Даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи.
  2. Буряк і картоплю відварюємо або запікаємо.
  3. Дрібно нарізаємо зелень.
  4. Нарізаємо тонкою смужкою або трьом на тертці огірки, яйця та буряки.
  5. Розсипаємо овочі порційно по тарілках, солимо на смак і заливаємо кефіром до бажаної густоти.
  6. Забираємо тарілки в холодильник, даємо охолонути і настоятися.
  7. Подаємо холодний суп із запеченою вареною картоплею та вареними яйцями.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати італійську пасту з куркою у томатному соусі. Досвідчені кулінари розповіли, як приготувати смачний обід за 20 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ