Голубці по-карпатськи – дуже ситна та смачна страва. Його обожнюють як жителі Західної України, так і гості, які приїжджають на екскурсії. Місцеві господині додають у фарш секретний інгредієнт, який додає страві соковитості.
Голубці по-карпатськи чи не найголовніша страва української кухні у західному регіоні. Вони виходять маленькими, апетитними, соковитими та дуже смачними. М'ясний фарш замінять шкварки.
Вам знадобляться:
- 1 качан капусти;
- 1,5 склянки рису;
- 150 г солоного сала;
- 2 цибулини;
- склянка борошна;
- пучок зелені (петрушки та кропу);
- сіль та спеції за смаком;
- лавровий лист.
Насамперед відваріть рис у підсоленій воді до напівготовності. Порубайте зелень дрібно, а цибулю наріжте дрібним кубиком.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Сало розріжте на дві частини, одна з яких важитиме близько 50 г. Наріжте основну частину сала на брусочки і обсмажте разом із цибулею на розпеченій сковороді. У вас повинні вийти рум'яні шкварки. З'єднайте їх з відвареним рисом і зеленню, посоліть і поперчіть.
Нагрійте воду в каструлі та відправте туди капусту. Коли листки розм'якшиться, потрібно зняти їх з качана та відрізати прожилки.
Беріть по листочку і на кожен укладайте начинку. Заверніть голубці конвертиком. Розмістіть їх у горщиках, додайте зверху по лавровому листку та шматочку сала, залийте теплою водою.
З борошна та води слід замісити круте тісто і сформувати кришки, якими накриєте горщики. Запікайте голубці по-карпатськи годину у духовці за температури 170 градусів.
Такі голубці подають зі сметаною та зеленню, або із соусом зі сметани та столового хрону.
Нагадаємо, як приготувати голубці в нетрадиційний спосіб – фарш замінить "секретний" інгредієнт.