Хліб по-французськи: простий рецепт вишуканої випічки з в'яленими томатами на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Хліб по-французьки, він же фугас, - вишукана випічка з в'яленими томатами. Білий запечений хліб у формі листка з прорізами мало кого залишить байдужим. Він дуже апетитний на вигляд, нереально смачний та ідеально підходить до сніданку.

Хліб по-французськи: простий рецепт вишуканої випічки з в'яленими томатами на сніданок - today.ua

Хліб по-французьки фугас найчастіше продається в пекарнях Провансу. Він пішов від коржів, які пекарі поміщали у дров'яну піч для перевірки температури перед випіканням хліба. Така випічка гармонійно поєднується з оливками, м'ясом та овочевими салатами. Хліб можна їсти просто з чаєм чи кавою.

Вам знадобляться:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 125 г цільнозернового борошна;
  • 15 г свіжих дріжджів;
  • 220 мл води;
  • 100 г в'ялених томатів в олії;
  • 0,5 ч. л. сушеного розмарину;
  • 20 мл оливкової олії;
  • дрібка солі.

Злийте рідину з в'ялених помідорів і наріжте їх на тоненькі смужки. З'єднайте інші інгредієнти та замісіть однорідне пластичне тісто.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Хліб по-французськи: простий рецепт вишуканої випічки з в'яленими томатами на сніданок Присипте робочу область борошном і розкотіть тісто в пласт. Він повинен за формою нагадувати великий лист товщиною близько 1,5 см.

Візьміть гострий ніж і зробіть прожилки, як на листі. Покладіть французький хліб на деко та накрийте рушником. Нехай відпочине та збільшиться в обсязі – буде достатньо 20 хвилин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Розігрійте духовку до 220 градусів і випікайте фугас до золотистої скоринки. Подавайте хліб із улюбленими соусами. Смачного!

Раніше українська біженка поділилася рецептом хліба по-канадськи на воді та меді.