Котлети зробити смачними не так просто, як здається на перший погляд. Ідеальні повинні бути із золотистою скоринкою, соковитими та ніжними. Приготувати такі саме допоможе один інгредієнт.
Багато хто готує котлети із м'яса, цибулі, яєць і розмоченого в молоці батону. Однак якщо замінити білий хліб чорним, вийде зовсім інший смак – більш насичений та цікавий.
У шкільних їдальнях використовують саме житній хліб, причому вимочують його у звичайній воді. Такі котлети вийдуть більш пишними, м'якими та соковитими. Ідеальне поєднання – зі свинячо-яловичим фаршем.
Вам знадобляться:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 1 кг фаршу;
- половина житнього хліба;
- цибулина;
- куряче яйце;
- 150 мл води чи молока;
- 3 шт. часнику;
- панірувальні сухарі;
- сіль та спеції за смаком;
- рослинна олія.
Фарш краще приготувати самостійно зі шматка свинини та яловичини, взятих у рівних частинах. Хліб із скоринкою потрібно замочити у воді чи молоці, після чого пропустити через м'ясорубку. У такий же спосіб подрібніть цибулину, часник і додайте яйце.
Посоліть і поперчіть фарш, який потрібно добре вимішати та відбити. У вас має вийти однорідна маса, яка добре тримає форму.
Візьміть невелику миску та налийте води. Опускайте туди руки, після чого набирайте трохи фаршу та формуйте котлети. Їх потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Якщо їх немає, підійде звичайне борошно.
Обсмажте котлети у великій кількості олії на сковорідці. Вогонь потрібно вибрати середній – щоб вироби не підгоряли, але й не варилися.
Перекладіть котлети у форму та влийте трохи води. Накрийте фольгою або пергаментом і прогрійте в духовці близько 10 хвилин за температури 180-200 градусів. Смачного!
Нагадаємо про п'ять помилок, які господині припускають при приготуванні котлет.