Борщ – найпопулярніша українська страва, яка традиційно готується зі свининою. Ті, хто не вживає м'ясо, можуть приготувати легший варіант – борщ із грибами. Оптимально брати білі, проте підійдуть і звичайні печериці із супермаркету. Зверніть увагу на наш простий рецепт.
Щоб приготувати смачний борщ з грибами, вам знадобляться:
- 200 г грибів;
- 4 л води;
- 250 г картоплі;
- 400 г капусти;
- цибулина;
- морквина;
- буряк;
- 100 г томатної пасти;
- рослинна олія для смаження;
- 1 ст. л. цукру;
- лавровий лист;
- 3-4 шт. часнику чи 1 ч. л. сушеного часнику;
- зелень;
- сіль та спеції за смаком.
Обсмажте гриби на олії, додайте нарізану кубиком цибулю і натерту моркву. Коли гриби з овочами протушкуються, додайте томатну пасту і трохи води. Відправте їх каструлю з водою і лавровим листом.
Через 10 хвилин додайте в бульйон картоплю і варіть до готовності. Буряк треба порізати брусочками або натерти на тертці, після чого обсмажити на олії з цукром і додати в каструлю.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Наріжте капусту, відправте її у борщ і варіть його на повільному вогні. Дрібнорублені зелень і часник потрібно додати у страву за 10 хвилин до готовності.
Борщ буде ідеально смачним, якщо настоїться хоча б 1-2 години. Його подають із сметаною. Смачного!
Нагадаємо, що потрібно зробити, щоб борщ вийшов ідеально червоного, а не помаранчевого кольору.