Традиційно салат «Оселедець під шубою» готують до Нового року, а справжні цінителі цієї дивно гармонійної і смачної страви подають її набагато частіше. Пропонуємо вам найвдаліший рецепт легендарного салату.
Оселедець під шубою - рецепт
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе оселедця
- 5 картоплин
- 1 цибулина
- 3 моркви
- 5 яєць
- 4 буряка
- майонез
Спосіб приготування:
Овочі гарненько вимийте, залийте водою і відваріть до готовності. Зробити це можна за 1-2 дні до свята.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Очистіть остиглі моркву, буряк і картоплю від шкірки. Перед приготуванням салату, натріть в окремі мисочки на середній терці. Цибулю наріжте півкільцями, залийте окропом, додайте трохи солі, цукру і оцту. Маринована цибуля в салаті буде набагато смачнішою. Оселедець наріжте дрібними кубиками або брусочками. Яйця поріжте кубиками або теж, як і овочі, натріть на тертці.
На пласкому блюді встановіть кондитерське кільце, дно злегка змастіть майонезом, викладіть шар оселедця і маринованої цибулі, майонез. Далі укладайте шари, промащуючи кожен майонезом. Морква, картопля, яйця, буряк.
Прикрасьте салат зеленню кропу, зернами граната або ягодами журавлини, можна додати фігурно вирізані скибочки моркви і буряка, часточки яєць.
Смачного!
Приготуйте також до новорічного столу рулетики з шинки з сиром і корейською морквою. Рецепт дуже простий.