Today.ua

Кабачкові котлети на обід: рецепт страви із золотистою скоринкою та соковитою начинкою

Кабачкові котлети - відмінна альтернатива м'ясним, особливо в спекотний літній сезон, коли хочеться легких страв. Пропонуємо приготувати їх на обід.

Ароматні та смачні кабачкові котлети виходять дієтичними та досить доступними, якщо порівнювати їх з традиційними. Для приготування знадобляться найпростіші інгредієнти. Тішить і те, що такі котлетки довго залишаються свіжими – їх можна кілька днів зберігати в холодильнику.

Для котлет вам знадобляться:

Соус готується з:

Натріть кабачки, картоплю та моркву на крупну або дрібну тертку. Посолити і поперчити овочі, після чого дайте їм постояти, щоб виділився сік. Його необхідно злити, віджавши лише м'якоть.

Додайте до овочів борошно або манку, яйце, часник та зелень, яку потрібно дрібно порубати. Слідкуйте, щоб тісто було досить густим, без зайвої рідини. За потреби її можна злити ще раз.

Розігрійте олію на сковороді, сформуйте невеликі котлети ложкою або руками і обсмажте з обох сторін. На виробах має утворитися золотиста скоринка, а всередині вони залишаться м'якими та соковитими.

Не намагайтеся довго тримати кабачкові котлети на вогні. Достатньо, щоб вони підрум'янилися. Начинка всередині може виявитися сирою. Щоб уникнути цього, складайте котлетки у форму та протушкуйте в духовці протягом 10-12 хвилин при 180 градусах.

Зробіть соус, змішавши сметану з часником, пропущеним через прес, та кропом. Готово, смачного!

Нагадаємо, як приготувати на обід ніжний кабачковий крем-суп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ