Кабачкові котлети виходять дуже ситними та смачними, але при цьому набагато дешевшими, ніж традиційні. Відмінне частування на обід готується максимально просто. Вам знадобляться прості інгредієнти і зовсім небагато часу.
Нині сезон збирання врожаю кабачків. Вони – одні з найдоступніших овочів. Рецептів цікавих страв із баштанних безліч. Якщо традиційні смажені кабачки та запіканки разом з ікрою вам набридли, спробуйте приготувати кабачкові котлети. Їх можна зробити з наступних інгредієнтів:
- 600 г кабачків;
- 400 г м'ясного фаршу;
- яйце;
- 600 мл томатного соку;
- помідор;
- болгарський перець;
- цибулина;
- морква;
- пшеничне борошно для паніровки;
- рослинна олія або вершкове масло;
- сіль та спеції за смаком.
Промийте та очистіть кабачки. Якщо вони молоді – можна готувати зі шкіркою. Натріть овочі на тертці, посолити і залишити хвилин на 20. Після цього потрібно віджати зайву вологу.
Змішайте кабачки із фаршем та натертою цибулею. Додайте яйце, сіль та спеції добре перемішайте – маса має стати однорідною. Змастіть форму олією. Приготуйте овочеву подушку: наріжте помідор, цибулю, моркву та перець на скибочки.
Популярні зараз
Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні
У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Сформуйте кабачкові котлети мокрими руками, запаніруйте у борошні та викладайте на форму. Залийте томатним соком. Запікайте близько 50 хвилин за температури 180 градусів.
Кабачкові котлети можна при подачі посипати зеленню. Вони гармонійно поєднуються із картопляним пюре чи рисом. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати кабачкові оладки.