Кабачкові оладки можна приготувати різними способами. Вони будуть смачними як із начинкою, так і без неї. Спробуйте зробити оладки із одним інгредієнтом, який додасть цікавого акценту.
Кабачкові оладки багато хто любить їсти як на сніданок, так і на обід чи вечерю. Зараз сезон кабачків, з яких можна приготувати запіканки, рагу та навіть супи. Однак оладки традиційно залишаються улюбленою літньою стравою.
Відомий український кулінар та блогер Alina FooDee поділилася своїм простим рецептом. Кухар порадила додати в кабачкове тісто зелену цибулю, яку потрібно дрібно подрібнити.
Вам знадобляться:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 1 кг кабачків;
- 2 яйця;
- 130 г борошна;
- пучок зеленої цибулі;
- чайна ложка розпушувача;
- сіль та спеції за смаком;
- олія для смаження.
Натріть кабачки на великій тертці, посоліть і залиште на 10 хвилин, щоб вони пустили сік. Наріжте цибулю та видаліть зайву рідину з кабачків. Додайте в кабачкову масу цибулю, яйця, борошно, перець та інші улюблені спеції, розпушувач. Перемішайте тісто до однорідності.
Візьміть неглибоку сковорідку. Бажано вибрати з антипригарним покриттям. Розігрійте в ній олію - її потрібно влити, не шкодуючи, щоб кабачкові оладки не пригоріли.
Набирайте тісто ложкою і викладайте в олію. Оладки повинні смажитися на середньому вогні близько 5 хвилин. Переверніть їх на інший бік.
Коли кабачкові оладки зарум'яняться, зніміть їх з вогню і покладіть на тарілку з паперовим рушником. Так зайвий жир стече.
Страву подають гарячим зі сметаною та зеленню. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати кабачкові деруни – рецепт опублікував шеф-кухар Євген Клопотенко.