Today.ua

Як швидко попрасувати речі: два простих прийоми, про які мало хто знає

Дуже багато людей не люблять прасувати речі. Напевно, саме завдяки їм пішла мода на пом'ятий одяг. У будь-якому випадку спростити та прискорити цей побутовий процес можна, якщо знати два важливі правила.

У кожній сім'ї до питання прасування підходять по-різному. В одній сім'ї цим займається тільки жінка, прасуючи речі для всієї родини, в іншій кожен прасує сам для себе безпосередньо перед виходом або нагладжує речі, що часто надягаються, заздалегідь, щоб розвісити їх у шафі на вішалках. Але, готові посперечатися, не багатьом цей процес приносить задоволення.

А все тому, що вони не знають, як це робити правильно.

Як швидко попрасувати речі?

Перше, на що потрібно звернути увагу - розмір дошки для прасування.

Чим вона менша, тим клопітнішим стає процес прасування. Не купляйте дошку розміром до 33 см, краще віддавати перевагу 38-сантиметровій дошці. Тоді не доведеться часто перевертати одяг, та й складок буде набагато менше.

Друга поширена помилка – прасувати сухі речі.

Найкраще знімати з сушки речі, які ще трохи вологі, тоді процес прасування стане швидшим. Так одяг буде не тільки ідеально випрасуваним, але й висохне швидше. Після прасування, розвісьте речі на вішаках і дайте їм досохнути - не намагайтеся одягатися "з запалу з жару", інакше річ швидко замнеться. Якщо ж потрібно погладити суху річ. Тоді ідеально підійде функція пари на прасці. Якщо її немає, або вона працює несправно, підійде звичайнісінький пульверизатор. Розпорошіть трохи води на одяг, і процес прасування прискориться вдвічі.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, що покласти в пральну машинку, щоби зібрати шерсть з одягу. Одна доступна річ, яка є в сумочці кожної жінки, виправить проблему з налиплим волоссям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ