Today.ua

Як посмажити деруни без зайвої олії: кулінарна хитрість з секретним інгредієнтом

Деруни дуже смачні, але при смаженні вбирають дуже багато олії. В результаті вони стають дуже жирними, що не дуже добре для організму. Є кулінарна хитрість, за допомогою якої можна усунути цю проблему. Вироби вийдуть кориснішими із секретним інгредієнтом.

Деруни не можна назвати дієтичною стравою, але іноді можна побалувати себе хрусткими картопляними оладками. Рум'яні та соковиті – такими вони мають бути в ідеальному варіанті.

Щоб при жарінні використовувати менше олії, потрібно додати в тісто алкоголь. Не лякайтеся, лити спиртне літрами не потрібно. Щоб приготувати страву із секретним інгредієнтом, потрібно взяти на один кілограм картоплі половину чайної ложки алкогольного напою.

Досвідчені кулінари запевнили, що підійдуть як горілка, так і коньяк, і навіть самогон. Далі тісто замішуйте як завжди, додаючи цибулину, яйце, сіль, перець і трохи борошна. Можна додати спеціальні спеції для картоплі.

Переживати, що страва вийде "заспиртованою" не варто. Добавка випарується під час термічної обробки драників. Таким чином можна покращувати склад хмизу, пончиків та оладок.

Сміливо подавайте деруни на стіл, бо алкоголю в них не буде. Таким чином, поласувати стравою можуть і діти.

Деруни особливо поважають у Західній Україні, де вони стали однією з традиційних страв місцевої кухні. Там їх навчилися готувати максимально ситними та смачними. Нагадаємо про рецепт великих дерунів по-закарпатськи, із соковитою начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ