Today.ua

Як правильно варити горох, щоб він розварився: секрети приготування

Нерідко господині стикаються з ситуацією, що горох, скільки його не будеш варити, залишається жорстким і несмачним. Чому так відбувається і як правильно зварити ніжне і однорідне пюре?

Перш за все, слід знати, що горох нового врожаю вариться швидше, ніж той, який пролежав у вас вдома або на полиці магазину понад рік. Дата виготовлення на упаковці найчастіше сповіщає покупця про час фасування, а воно, як ви розумієте, мало відповідає термінам збору врожаю. Скільки горох пролежав на складі, ніхто не знає.

У будь-якому випадку, будь-якого віку горох вам не попався, його треба замочити на 5-6 годин, щоб горошини набралися водою і тоді варитися вони будуть швидше. Залийте вимитий горох холодною водою (15 градусів). Тепла вода не підходить, оскільки горох почне закисати, тоді він не буде розварюються і придбає мильний смак.

Важливо! Якщо горох вариться для супу, коли потрібно, щоб горошини зварилися в однорідну масу, то замочувати його не можна. Далі горох необхідно промити, залити свіжою холодною водою і поставити варитися, як тільки почнеться процес кипіння, в цей момент слід насипати у воду з горохом пару пучок харчової соди, тоді горошинки будуть готові набагато швидше.

Дізнайтеся також, як варять картоплю в Польщі. Польські господині використовують різні Лайфхак, щоб картопля вийшла максимально смачною і зберегла корисні речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ