Today.ua

Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід

Нут для ізраїльтян – це як гречка для українців, картопля для білорусів, рис для тайців та бургер для американців. Проте не всі можуть без супутніх проблем вживати бобові. А все це через те, що більша кількість людей просто не знає, як правильно готувати цей продукт. Ми розповімо, що потрібно зробити з нутом перед приготуванням, щоб потім не вирував кишечник.

Як правильно готувати нут, щоб не було здуття?

Нут – бобова культура, яка завжди є у раціоні вегетаріанців, адже в ній дуже багато корисних мікроелементів та білків. З нуту готують плов, салати, супи, котлети та рагу та подають на стіл просто як гарнір. Варто зазначити, що цей корисний продукт за ціною доступніший від деяких популярних в Україні круп – наприклад, гречки. А користь і почуття ситості набагато краще. Як і будь-які бобові перед приготуванням нут потрібно замочити. Це не тільки потрібно для того, щоб продукт швидше приготувався, але і для того, щоб не було проблем зі здуттям та неприємними відчуттями в кишечнику після його вживання.

Рекомендується замочити нут на ніч або 6-12 годин. Також бажано протягом цього часу хоча б раз поміняти воду.

Згодом нут потрібно промити під проточною водою. Варити бобові рекомендується не в холодній воді, а відразу в окропі - так турецький горох не втратить форму. Це потрібно, якщо нут хочуть подати як гарнір. Якщо ж бобові готують для супу-пюре, краще, якщо нут розвариться. Вода в каструлі має покривати нут на 2 сантиметри вище. Варять бобові на помірному вогні до потрібної консистенції гороху – 30-40 хвилин для гарніру, якщо нут попередньо замочували, або 60 хвилин, якщо ні. Для хумасу чи супу-пюре турецький горох потрібно варити близько 90 хвилин. Якщо вода википіла, а нут ще не зварився, просто додайте ще окропу.

Томатний суп з нутом – рецепт

Нут можна використовувати як свіжий, так і консервований. Але треба розуміти, що в покупному нуті можуть бути шкідливі речовини, які продовжують життя продукту.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. На ніч замочуємо нут.
  2. Нарізаємо м'ясо кубиками і дрібно нарізаємо цибулю. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо хвилин 5 м'ясо і додаємо до нього цибулю, і готуємо, поки вона не стане золотистого кольору. Посипаємо все куркумою, перемішуємо і перекладаємо в каструлю, в якій варитиметься суп, заливаємо водою і готуємо протягом години.
  3. Обдаємо помідори окропом, щоб можна було зняти шкірку.
  4. Нарізаємо очищені помідори, крупно нарізаємо картоплю і додаємо все в суп. Туди ж додаємо нут – готуємо під кришкою протягом 40 хвилин на повільному вогні.
  5. Дрібно нарізаємо часник і зелень, і разом з томатною пастою додаємо в суп. Солимо на смак. Знімаємо каструлю з вогню та даємо страві настоятися 15 хвилин.
  6. Можна подавати до столу.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати під час смаження м'яса, щоб воно не ставало жорстким. Чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ