Today.ua

Як приготувати найсмачніший рис для суші: кращий рецепт

Суші – одна з найпопулярніших японських страв серед українців. У наших містах збільшується кількість ресторанів, де можна замовити улюблені ласощі дорослих та дітей. Роли та суші цілком можна приготувати і самостійно. Однак важливо правильно вибрати та відварити рис.

Суші в домашніх умовах готуються досить просто - у Мережі є безліч рецептів, які не потребують особливих кулінарних вмінь. Рис – найважливіша складова страви. Якщо вибрати невдалий сорт або помилитись під час варіння – отримайте клейку масу, а не смачний інгредієнт.

Для суші потрібно купити рис із високим вмістом крохмалю – нішики, жасмин чи будь-який круглозерний рис. Довгозернистий, пропарений і шліфований залиште для плову чи голубців - він не підійде. У деяких супермаркетах покупцям пропонують рис із маркуванням – "для приготування суші".

Вам знадобляться:

Зауважте, що рисовий оцет не можна замінювати звичайним, але замість нього можна використовувати лимонний сік. Добре промийте крупу в проточній воді, доки вона не стане прозорою. Відкиньте рис на друшляк і залиште, щоб вода повністю стекла.

Пересипте крупу в каструлю та залийте водою у співвідношенні 1:1. Рис потрібно на середньому вогні довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та накрити каструлю кришкою. Варіть протягом 15 хвилин.

Потім слід вимкнути вогонь, але не знімати кришку. Рис повинен пропаритись під нею ще 10 хвилин.

Змішайте в турці рисовий оцет із сіллю та цукром. Поставте на вогонь, щоб інгредієнти розчинилися.

Пересипте крупу в широку миску та полийте її заправкою. Акуратно перемішайте лопаткою, щоб не пошкодити зерна.

Потрібно накрити рис вологим рушником і залишити до повного остигання. Тепер з ним можна працювати - формуйте суші з будь-якою начинкою. Смачного!

Раніше повідомлялося, що рис знову подорожчав. Скільки він зараз коштує у різних супермаркетах, можна дізнатися тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ