Як приготувати смачну кукурудзу: розкриті секрети правильного варіння качанів

Автор: Леся Ловіцька

Кукурудза буде смачною, якщо вибрати вдалий продукт – з молодими та соковитими зернами, без пошкоджень. Однак це лише половина успіху. Кулінари розкрили основні секрети варіння качанів.

Як приготувати смачну кукурудзу: розкриті секрети правильного варіння качанів  - today.ua

М'яка та соковита кукурудза – такою вона має бути. Але іноді приготовлені качани несмачні. Кулінари стверджують, що їх краще варити з листям, а не повністю очищеними. Головне – зняти верхнє листя, а нижнє можна залишити, добре промивши водою – так буде смачніше.

Другий момент - качани потрібно заливати водою так, щоб вони вільно в ній плавали. Не можна, щоб кукурудзі була "тісно" в каструлі. У воду під час варіння можна додати трохи цукру.

Кухарі відзначають, що додавання солі в процесі приготування призведе до того, що зерна стануть твердішими та сухішими. А от коли качани опиняться у тарілці – інша річ – їх можна посолити.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Молода кукурудза буде готова до вживання вже на момент закипання води. Її оптимально варити в окропі трохи більше десяти хвилин. А ось перетримувати в каструлі не рекомендується – зерна зморщаться та стануть негарними.

Як приготувати смачну кукурудзу: розкриті секрети правильного варіння качанів Кухарі рекомендують їсти кукурудзу з вершковим маслом. Як варіант, її можна натерти сіллю та лимонним соком. Якщо бажаєте страву, як у ресторані – обсмажте варені качани на сковороді-гриль, а за можливості приготуйте на вугіллі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо планує посмажити сирі качани, їх спочатку слід замочити на 15 хвилин разом із листям. Потім потрібно обробити кукурудзу олією та спеціями, відвернувши листя. Загорніть качани назад у листя, покладіть на фольгу або вугілля та готуйте 15 хвилин.

Раніше повідомлялося, завдяки якому секретному способу варіння кукурудза буде смачною, як на морі.

Головне