Today.ua

Як приготувати смачну кукурудзу: розкриті секрети правильного варіння качанів

Кукурудза буде смачною, якщо вибрати вдалий продукт – з молодими та соковитими зернами, без пошкоджень. Однак це лише половина успіху. Кулінари розкрили основні секрети варіння качанів.

М'яка та соковита кукурудза – такою вона має бути. Але іноді приготовлені качани несмачні. Кулінари стверджують, що їх краще варити з листям, а не повністю очищеними. Головне – зняти верхнє листя, а нижнє можна залишити, добре промивши водою – так буде смачніше.

Другий момент - качани потрібно заливати водою так, щоб вони вільно в ній плавали. Не можна, щоб кукурудзі була "тісно" в каструлі. У воду під час варіння можна додати трохи цукру.

Кухарі відзначають, що додавання солі в процесі приготування призведе до того, що зерна стануть твердішими та сухішими. А от коли качани опиняться у тарілці – інша річ – їх можна посолити.

Молода кукурудза буде готова до вживання вже на момент закипання води. Її оптимально варити в окропі трохи більше десяти хвилин. А ось перетримувати в каструлі не рекомендується – зерна зморщаться та стануть негарними.

Кухарі рекомендують їсти кукурудзу з вершковим маслом. Як варіант, її можна натерти сіллю та лимонним соком. Якщо бажаєте страву, як у ресторані – обсмажте варені качани на сковороді-гриль, а за можливості приготуйте на вугіллі.

Якщо планує посмажити сирі качани, їх спочатку слід замочити на 15 хвилин разом із листям. Потім потрібно обробити кукурудзу олією та спеціями, відвернувши листя. Загорніть качани назад у листя, покладіть на фольгу або вугілля та готуйте 15 хвилин.

Раніше повідомлялося, завдяки якому секретному способу варіння кукурудза буде смачною, як на морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ