Мільйони людей в усьому світі починають свій день з чашки ароматної свіжозвареної кави. Для поліпшення смаку в напій прийнято додавати цукор, молоко або вершки. А ви спробуйте зварити каву з сіллю. Всього щіпка цієї спеції прибере зайву гіркоту, блокує кофеїн і поліпшить властивості вашого ранкового еспресо.
Додавати сіль до кави необхідно або в момент заварювання, або вже в готовий напій. Сипте кристалики спеції по трошечки, щоб не пересолити, а лише домогтися ідеального смаку. Сіль знизить розчинність кофеїну, прибере надмірну гіркоту. Коли ви будете насолоджуватися напоєм, сіль активізує смакові сольові рецептори на язиці, що в свою чергу буде додатково сприяти придушенню гіркого смаку.
За даними вчених, сіль є ідеальним нейтралізатором гіркоти в каві, в порівнянні з цукром.
Кава з сіллю: рецепт
- 5 ч. л. свіжозмеленої кави
- 1 ч. л. цукру
- 1 щіпка солі
- 150 - 200 мл чистої води
- 3 ст. л. вершків
Спосіб приготування:
Свіжозаварену каву залийте в ємність з додатковими інгредієнтами. Перемішайте і спробуйте на смак. За бажанням можна додати ще гарячої води, цукрового сиропу, щіпку кориці.
Смачного!
До кави обов'язково приготуйте легкий і смачний десерт. Шоколадно-кавовий торт без яєць і сметани - рецепт чудового ласощі.