Today.ua

Як врятувати пригоріле м'ясо: два простих способи виправити страву

Буває так, що м'ясо пригорає. Це може статися через незнання "сили" власної духовки чи неуважності. Пригоріти м'ясо може як у духовці, так і на сковороді. Але не поспішайте відправляти страву на сміття або згодовувати чоловікові, є два простих способи як виправити цю помилку.

Що робити з м'ясом, що пригоріло?

Попри те, що свинина і курка добре вбирають запах гару, все ж таки страву можна врятувати, і ніхто навіть не зрозуміє, що вона пригоріла.

Спочатку потрібно зрізати обгорілу скоринку. Це простіше зробити зовсім не кухонним ножем, а звичайною теркою – це зручно і швидко.

Спосіб номер 1

Очищене від гару м'ясо кладемо в каструлю або сковороду, наливаємо трохи окропу, а ще краще бульйону. Додаємо улюблені спеції, даємо закипіти та готуємо на середньому вогні протягом 3-5 хвилин. Перед тим як вимикати страву, можна додати шматочок вершкового масла або трохи вершків, це подарує м'ясу приємний присмак, а від смаку гару не залишиться і сліду.

Спосіб номер 2

Оцет чудово вбиває запахи, а тому він ідеально підійде для пригорілого м'яса.

Очищене від гару м'ясо нарізаємо невеликими шматочками чи смужками. Викладаємо на сковороду, додаємо трохи цукру, оцту, води, соєвого соусу та приправ. Тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин і отримуємо приємну м'яку страву в кисло-солодкому соусі. Подавати її можна з гарніром або використати для салатів.

Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі назвали два нестандартні інгредієнти, які додають у фарш, щоб досягти ідеальної скоринки та насиченого смаку котлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ