Насправді, якщо знати кілька секретів професійних бариста, то приготувати запаморочливо смачний і ароматний еспрессо не складе труднощів. Причому зробити це можна на власній кухні.
1. Спеціально для еспресо коштує змішати зерна різних сортів кави з різних країн, змолоти в кавомолці і відміряти потрібну кількість порошку. Для приготування стандартної порції еспресо - 35 мл потрібно 18 г меленої кави.
2. Засипте мелену каву в холдер кавомашини, гарненько утрамбуйте темпером (спеціальний інструмент), щоб прибрати повітряні «кишені». Якщо цей крок пропустити, то вода буде нерівномірно проходити крізь кавову масу, через це смак кави буде значно гіршим, ніж міг би бути.
4. Як тільки кавоварка завершить процес приготування напою, можна відразу насолоджуватися шалено приємним ароматом і смаком кави еспресо. Якщо ж ви передумаєте і захочете, наприклад, перетворити еспрессо в латте, то збийте капучинатором молоко в піну, акуратно влийте в чашку з молочною «хмарою», намагаючись, щоб цівка стікала по стінці ємності, свіжозаварену кави.
Дізнайтеся також, які напої варто готувати для зниження апетиту, вони допоможуть смачно і без мук схуднути до Нового року.