Якщо ви не любите гарбуз, то ймовірно ви просто не вмієте його правильно вибирати. Сорти солодкого і ароматного мускатного гарбуза відрізняються чудовими смаковими якостями.
Найчастіше, на прилавках наших магазинів і на ринках можна зустріти крупноплідний, твердошкірий або мускатний гарбуз. Найсмачніший з них, звичайно ж, мускатний. За формою мускатний гарбуз схожий на довгий товстий кабачок, іноді плід розширюється до низу, тому стає схожим на гігантську грушу.
У цій широкій частині знаходиться насіння. Мускатний гарбуз корисніший від інших сортів тим, що містить набагато більше каротину і вітамінів. М'якоть мускатного гарбуза соковита і солодка, ідеально підходить для приготування десертів, запікання в духовці або для використання в інших рецептах. Вибираючи мускатний гарбуз обов'язково його огляньте. Шкірка повинна бути щільною, але не «дерев'яною». Темні плями, м'які ділянки, пошкодження говорять про те, що такий плід вживати в їжу не можна.
Відмовтеся від покупки занадто великого гарбуза, м'якоть його часто суха і не дуже смачна. А ось плоди середньої величини підійдуть для ваших майбутніх кулінарних шедеврів ідеально.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Якщо гарбуз дозрів до того, як його зірвали з куща, то у нього обов'язково буде темна суха плодоніжка. Якщо її немає, значить овоч був зірваний передчасно, а тому солодким і смачним стати не встиг.
Купуйте мускатний гарбуз до нового року, оскільки плоди цих сортів довго не зберігаються, а в кінці зими втрачають смак і аромат.
Дізнайтеся також, як правильно вибрати якісний і натуральний мед. Фахівці дали ряд дуже корисних порад.