Today.ua

Як заморозити помідори на зиму, щоб овочі не втратили смак: 3 способи

Помідори взимку дуже дорогі, тому багато господинь роблять заготівлі влітку та восени, після збирання врожаю. Овочі можна заморозити, щоб у холодну пору року використовувати для приготування борщу, піци, рагу та багатьох інших страв. Є 3 простих способи зробити це.

Кружочками

Помідори можна нарізати слайсами завтовшки по 1,5 см. Вони не повинні бути надто тонкими, щоб при розморожуванні не розм'якли. Потрібно накрити обробну дошку або плоску тарілку харчовою плівкою та викласти томати в один шар.

Верх слід знову застелити плівкою та викласти новий шар овочів. Через кілька годин вони заморозяться і потрібно буде перекласти їх у пластикові контейнери чи пакети.

Пюре

Ще один зручний спосіб заморозити помідори, попередньо подрібнивши їх. Вимийте плоди та відправте в блендер. За його відсутності підійде м'ясорубка. Оптимально заморожувати перетерті томати у невеликих пластикових контейнерах, склянках або силіконових формах. Їх зручно виймати та використовувати порційно для певної страви.

Цілими

Як варіант, можна заморозити томати цілком. Вимийте та висушіть їх, після чого покладіть у целофановий пакет. Слідкуйте, щоб овочі не торкалися один одного. Коли вони замерзнуть, дістаньте і покладіть помідори - так вони займатимуть у морозилці менше місця.

Нагадаємо, як заготувати на зиму гострі консервовані помідори без стерилізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ