Мікрохвильовка істотно спрощує життя господиням, у яких немає часу довго стояти на кухні. Спробуйте приготувати картоплю на вечерю. Вам знадобляться найпростіші інгредієнти та максимум 15 хвилин.
Картопля в мікрохвильовій печі виходить дуже смачною і набагато кориснішою, ніж смажена. Вона одночасно схожа і на запечену, і зварену на пару. Готувати її - одне задоволення - без зайвої метушні.
Добре промийте картоплю, але не очищайте від шкірки. У ній міститься багато вітамінів. Наколи коренеплоди вилкою, щоб вода, яка в них міститься, швидше випарувалася.
Виберіть правильну потужність МВ-печі – овочі повинні швидко приготуватися, але при цьому не розвалитися. Маленьку картоплю залиште цілою, а велику потрібно нарізати на шматочки потрібного розміру.
Посоліть і поперчіть картоплю, щоб використовувати спеціальну приправу для неї. Дивовижний аромат, жовтий колір та солодко-пряний смак їй додасть куркума.
Як варіант можна використати прованські трави. При бажанні можна використовувати трохи оливкової олії або вершкового масла.
Маленька картопля буде готова вже через 5-7 хвилин, середній знадобиться близько 8-9 хвилин, а велику можна буде подавати на стіл вже через 10-12 хвилин. Загальний час приготування вечері - не більше 15 хвилин. Смачного!
Нагадаємо, як із картоплі та ще двох інгредієнтів приготувати ситну запіканку по-французьки.