Today.ua

Кекси з бекону та яйця на сніданок: страва як у ресторані за 20 хвилин

Бекон і яйця в США вважаються найбільш правильним сніданком - він багатий жирами і білками. А щоб страва вийшла менш калорійною, готувати її потрібно не на сковороді, а запікати у духовці у формах для кексів.

Щоб страва на сніданок не вийшла занадто жирною, обирайте бекон з невеликим прошарком жиру. Приготувати цю страву можна як на сніданок, так і подавати як закуски на вечірці або святковому гулянні.

Кекси з бекону та яйця на сніданок – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Беремо 12 форм для кексів і в кожну з них по колу вкладаємо бекон кільцем по борту.
  2. Нарізаємо картоплю кружальцями завтовшки приблизно 0,3 см (попки викидаємо) і викладаємо на дно форми для кексів.
  3. Дрібно нарізаємо перець і викладаємо на картоплю.
  4. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 10-12 хвилин - бекон повинен пустити жир, він запузириться, а його верхні краї повинні засмажитись.
  5. Дістаємо з духовки лист і в кожну форму вбиваємо по яйцю, намагаючись не розбити жовток, і відправляємо в духовку ще приблизно на 10 хвилин, поки білки не застигнуть, але жовток повинен залишатися рідким.
  6. Дістаємо із духовки. Кондитерським шпателем пройдемося по колу кожної форми, щоб було простіше дістати бекон з форм, закріплюємо рулетики зубочистками або спеціальними паличками, перекладаємо на блюдо і даємо охолонути.
  7. Прикрашаємо дрібно нарізаною цибулею.

Готово! Смачного! Пропонуємо вам також спробувати приготувати омлет з сирною начинкою, що тягнеться - ситна страва з яєць за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ