Today.ua

Консервовані огірки, як із бочки: простий рецепт закуски без цукру, оцту та стерилізації

Консервовані огірки взимку – чудове доповнення до м'яса, гарнірів та салатів. Заготівлі, як правило, вимагають стерилізації, а також додавання цукру та оцту. Пропонуємо вам максимально простий рецепт – огірки виходять смачними, як із бочки.

Консервовані огірки готуються у два етапи. Вам знадобляться:

Огірки перед консервацією слід відправити у воду. Вони повинні "приймати ванну" від 2 до 6 годин. Потім добре промийте овочі. На дно кожної банки укладаєте кріп, лавровий лист, листя хрону та вишні, перець та часник. На 3-літрову банку знадобиться 3-5 зубчиків.

Укладайте огірки не дуже щільно, щоб вони не м'ялися. Зверху насипте сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр. У 3-літрову банку необхідно насипати 3 ст. л. солі без верху. Тепер потрібно залити огірки холодною водою та залишити солитися на три дні.

Після закінчення зазначеного часу злийте розсіл у велику каструлю і закип'ятіть. Залийте огірочки киплячим розсолом і закатайте стерилізованими кришками (їх потрібно попередньо проварити).

Взимку такі огірки точно не залишаться непоміченими на столі. Соковиті, хрусткі та ароматні – як бочкові. Вони ще смачніші охолоджені - перед вживанням відправте їх на 2 години у холодильник.

Раніше повідомлялося, як заготовити на зиму мариновані огірки – із секретним інгредієнтом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ