Консервовані огірки взимку – чудове доповнення до м'яса, гарнірів та салатів. Заготівлі, як правило, вимагають стерилізації, а також додавання цукру та оцту. Пропонуємо вам максимально простий рецепт – огірки виходять смачними, як із бочки.
Консервовані огірки готуються у два етапи. Вам знадобляться:
- самі овочі;
- кам'яна сіль;
- цукор;
- перець горошком;
- перець запашний;
- лавровий лист;
- часник;
- листя хрону;
- кріп із парасольками;
- листя вишні.
Огірки перед консервацією слід відправити у воду. Вони повинні "приймати ванну" від 2 до 6 годин. Потім добре промийте овочі. На дно кожної банки укладаєте кріп, лавровий лист, листя хрону та вишні, перець та часник. На 3-літрову банку знадобиться 3-5 зубчиків.
Укладайте огірки не дуже щільно, щоб вони не м'ялися. Зверху насипте сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр. У 3-літрову банку необхідно насипати 3 ст. л. солі без верху. Тепер потрібно залити огірки холодною водою та залишити солитися на три дні.
Після закінчення зазначеного часу злийте розсіл у велику каструлю і закип'ятіть. Залийте огірочки киплячим розсолом і закатайте стерилізованими кришками (їх потрібно попередньо проварити).
Раніше повідомлялося, як заготовити на зиму мариновані огірки – із секретним інгредієнтом.